29/2/08

Míting a Vinaròs


El passat dimecres 27 de febrer, tingué lloc a Vinaròs el míting de la coalicció BLOC-INICIATIVA- VERDS. Hi participaren Josep Maria Pañella, President del BLOC i Diputat Autonòmic per Castelló, Maria Gràcia Molés, candidata al Senat, regidora de Vila-real i Diputada provincial per Castelló i Alfred Remolar, el nostre candidat al Congrés dels Diputats i regidor de Betxí.

27/2/08

PROPOSEM LA LLIURE CIRCULACIÓ DE LES TELEVISIONS AUTONÒMIQUES PER TOT L’ESTAT

Des de la nostra coalició instem el Ministeri d'Indústria, el Consell i la Generalitat catalana a arribar a un acord urgent per a la reciprocitat de les emissions de TV3, TVV i IB3, perquè al País Valencià, Catalunya i les Illes Balears s’han de poder veure totes les ofertes públiques fetes en la llengua pròpia dels valencians. La tecnologia digital ho fa possible, tan sols cal tindre la suficient voluntat política, però fins ara només hem vist desídia i deixadesa; per això proposem facilitar des del Ministeri d'Indústria que totes les televisions autonòmiques es pugen vore amb plena llibertat a tota Espanya.

La Televisió de Galícia i la Radio Televisió Portuguesa van anunciar recentment que tenen previst signar un conveni de col.laboració en matèria de coproducció i d'intercanvi de fons d'arxiu després de les eleccions del 9-M i els dirigents del PP i el PSOE faran el més gran dels ridículs si el govern de Portugal i la Xunta de Galícia s'avancen a l'hora d'acordar la reciprocitat dels respectius senyals de televisió als seus territoris. Per això, cal que acceleren el conveni per a garantir la reciprocitat de les emissions de les televisions públiques valenciana, catalana i balear. Malauradament els valencians no podem ni imaginar de lluny una mostra d'eixa voluntat de col.laboració i de normalitat democràtica entre dos televisions públiques de dos territoris que parlen variants de la mateixa llengua per a intercanviar els senyals de TV3, TVV i IB3 entre el País Valencià, Catalunya i les Illes Balears i denunciem que els dirigents del PP i del PSOE al Consell i al Ministeri entrebanquen les relacions de cooperació necessària entre Canal 9 i TV3 per a enfortir l'audiovisual en valencià.

25/2/08

COMENÇAMENT DE CAMPANYA ELECTORAL



Donem entrada a la Campanya per a les properes eleccions del 9 de març.

23/2/08

EL MODEL EXCLOENT DE FAMÍLIA QUE DEFENSA LA DRETA” AMB “LA VISIÓ PROGRESSISTA DE DIFERENTS FORMES DE FAMÍLIA, TOTES IGUALMENT LEGÍTIMES I RESPECTABLES

Encara no hem aconseguit la plena igualtat entre els sexes i les opcions sexuals, i per això hem de continuar treballant per fer-la real.

La igualtat de drets entre els homes i les dones no és un fet que es done automàticament, ni tan sols dins d’un règim democràtic, com alguns semblen voler fer-nos creure. Per això, aconseguir aquesta igualtat és una exigència social que assumim des de la nostra coalició. Sabem que encara som lluny d’una societat d’igualtat d’oportunitats en la qual els salaris reals i l’accés als llocs de treball siguen verdaderament iguals. Per això ens hem de continuar esforçant per aconseguir una igualtat real entre els homes i les dones del nostre país, i per fer que l’esforç que suposa la maternitat siga reconegut i respectat, que deixe de castigar-se amb discriminació laboral: hem de fer aquesta maternitat perfectament compatible amb el treball. L’autèntica promoció de la família ha de començar per la despenalització de la maternitat, amb la protecció de l’embaràs, el part i la lactància; amb una baixa suficient per a l’atenció als lactants; amb guarderies públiques a l’abast de tota la població; amb escoles dignes; i amb suport a les famílies monoparentals.

El model de família que promociona la dreta confessional espanyola està massa lluny de la família moderna i col•laboradora, no sols per la manca de protecció a la criança dels infants, sinó també, com és malauradament notori, per l’agressió contra els drets dels homosexuals. No podem tindre una societat basada en principis ètics d’igualtat dels éssers humans sense el respecte a la igualtat de drets de tots els seus membres, independentment de la seua opció sexual i de gènere, cultural i religiosa.

22/2/08

L’AVE ARRIBA A SEVILLA, A VALLADOLID, A MÀLAGA, PER SUPOSAT A MADRID I ARA A BARCELONA, PERÒ NI A VALÈNCIA NI MENYS ENCARA A CASTELLÓ


“Tots dos partits estatals, tant el PSOE com el PP, són responsables d’aquest retard, que ha estat fruit d’una política sistemàtica de marginació del País Valencià”.

El tren de gran velocitat va arribar primer a Sevilla, encara no sabem per què; després a Valladolid, perquè ho volia Aznar, i a Málaga, potser perquè ho volia le ministra, que és candidata en aquella terra. I a Saragossa, perquè algú n’estaria interessat. I ara arriba finalment a Barcelona, la segona ciutat de l’estat. Però València continua sent la tercera, i ni ha arribat ni se sap quan arribarà; i l’Eix Mediterrani, des d’Alacant a la frontera i a França, és el principal canal per on circulen les persones i les mercaderies, i la clau de l’economia de l’estat, però de l’AVE a Alacant i a Castelló ni tan sols se sap la data prevista, i ja sabem que de les previsions a la realitat encara hi ha uns quants anys més. I, pel que fa al tram que ha d’unir Castelló amb Tarragona, ni tan sols se sap realment si el volen fer algun dia.

A hores d’ara, PSOE i PP, PP i PSOE, es passen el mort l’un a l’altre, i intenten que els ciutadans arriben a la conclusió que la culpa de la no arribada la té l’altre. En canvi, la solució és molt senzilla, no la té l’un o l’altre, la tenen tots dos; la té la concepció absurda, radial i centralista, que tots dos comparteixen, i que es basa en la idea decimonònica que tot ha de passar per Madrid; i per això no han tingut cap problema en continuar amb els mateixos projectes ni quan Aznar va substituir González ni quan Zapatero va substituir Aznar. Per a ells, el model que gira al voltant de Madrid és el centre de tot projecte d’infraestructures, i continuen relegant el País Valencià a una situació marginal i secundària, malgrat que l’Eix Mediterrani, del qual formem part primordial, siga un dels més importants en el conjunt de les infraestructures a nivell europeu. Aquesta marginació no la resoldran, per tant, els diputats i senadors que puguen aconseguir els uns o els altres, sinó la presència a Madrid d’una força valenciana com és la nostra coalició, sense dependències exteriors, que puga pressionar per a que no quedem oblidats i marginats dels grans projectes de desenvolupament.

16/2/08

GRÀCIA MOLÉS LAMENTA QUE EL GOVERN ESPANYOL ES NEGUE A RECONÈIXER LA INDEPENDÈNCIA DE KOSOVË

La candidata al Senat per Castelló Gràcia Molés, acusa Moratinos de fer servir “excuses de mal pagador” per “amagar una comparació, per més que la neguen, amb algunes situacions de l’estat espanyol”.

La cap de llista al Senat per la coalició BLOC-Iniciativa-Verds, Maria Gràcia Molés, s’ha preguntat “quines pors té el govern espanyol i el partit socialista, acompanyat en aquest tema pel PP, a acceptar una independència de Kosovo que han acceptat amb plena normalitat els països “de la nostra zona”, com tant els agrada dir, com ara França i Alemanya, la Gran Bretanya i Itàlia. Em pregunte què els ha dur a aliniar-se al costat d’’una “democràcia discutible” com Rússia i una dictadura clara com la Xina, per més excuses de mal pagador que busque Moratinos sobre un acord de l’ONU que sap impossible, justament pel veto d’aquestes superpotències. Recordem que fins i tot el primer ministre kosovar ha “disculpat” la negativa espanyola “a causa dels seus problemes interns”, i potser el mateix Putin els va ficar la por al cos en comparar Kosovo amb el País Basc o Catalunya”.

Molés ha demanat al govern central “que es deixe de pors absurdes, que siga demòcrata, que reconega el lliure exercici democràtic per un poble del seu dret a l’autodeterminació, i que es deixe de comparances que els mateixos nacionalistes som els primers en no fer; perquè és obvi que parlem de realitats molt distintes. Que deixen de fer el rídicul, que no s’encaboten en una postura absurda, que saben que no podran mantenir molt de temps, i que no trenquen la unitat de la Unió Europea per una cabuderia sense sentit; perquè tots sabem que, sense el no espanyol, la Unió Europea hauria pres una decisió unànime sobre el tema, i hauria mostrar una fortalesa que ara la postura espanyola ha debilitat”.