13/3/08

MOLÉS DEMANA A FABRA QUE CONVOQUE LA MESA DE L’AIGUA


La diputada del BLOC diu que "passades les eleccions, cal traure el tema de l’aigua del debat partidista i reconduir-lo a mans dels tècnics i els experts.

La diputada provincial del BLOC, Maria Gràcia Molés, ha demanat "al president de la Diputació que convoque d’una vegada per totes la Mesa de l’Aigua, per tal que, passades ja les eleccions, el tema dels recursos hídrics deixe de ser utilitzat com a arma partidista i torne al lloc d’on mai no hauria d’haver marxat, a mans dels tècnics i els experts, que ens assessoren als polítics sobre la més correcta utilització possible dels recursos hídrics que tenim, avaluen les necessitats reals de les nostres comarques i ens proposen les maneres millors de resoldre-les".
Segons Molés, "PP i PSOE ja saben ara que estan "condemnats a suportar-se" durant anys, els uns en el govern central i els altres en l’autonòmic, i per tant s’haurien de deixar de batalletes absurdes sobre transvassaments que ja saben que no es faran i sobre dessaladores que tampoc no són la panacea universal, i començar a treballar junts en una nova cultura de l’aigua, on l’estalvi i el reaprofitament haurien de jugar un paper essencial. Perquè, sincerament, és absurd el manteniment de les pancartes d’"Agua para todos" --que seria bo que no es tornaren a muntar com si foren un "tràgala"— mentre els mitjans de comunicació ens informen que els nostres embassaments tenen reserves per a dos anys i, sobretot, quan ens diuen, i això és ben greu, que estan amollant aigua perquè no tenen capacitat per enmagatzemar-ne més".
La diputada nacionalista ha dit que "la Mesa de l’Aigua ens hauria d’assessorar sobre la millor manera d’aprofitar aquestes reserves, sobre quin és el capdal ecològic que necessiten el Millars i els altres rius, sobre de quina manera podríem aprofitar al màxim els recursos existents, sobre com podríem fer-los arribar allà on calguera, sobre com estalviar aigua al màxim sense per això entrebancar el nostre potencial agrari, industrial i turístic, sobre com evitar les pèrdues que pateix el sistema i l’abocament a la mar d’aigües depurades que podrien donar joc per a diferents usos... Tot això és el que cal, i no perdre ara més temps amb absurdes batalles electoralistes sobre l’aigua, sobretot quan ja no venen eleccions en bastant de temps".

7/3/08

AVE SÍ, RODALIES TAMBÉ, PER SUPOSAT

No entendre la falsa dicotomia que alguns volen presentar sobre el tema, tots dos són necessaris per al nostre desenvolupament.

Nosaltres defensem que l'AVE arribe el més aviat possible a Castelló des de València i que continue fins a Tarragona, per enllaçar amb el que, per Barcelona, ens ha d’unit amb la resta d’Europa; i defensem alhora una xarxa de rodalies de Castelló a Vinaròs, així com la intensificació dels trens que uneixen València i Sagunt amb l’Alt Palància. I no només no trobem cap contradicció en aquestes dues reivindicacions, com voldrien fer creure alguns, sinó que, ben al contrari, les trobem perfectament complementàries. Totes dues han de donar als ciutadans un servei correcte, digne de l'Europa del segle XXI, i no mantenir uns nivells d’infrautilització ferroviària com els actuals”.

Nosaltres defensem la necessària transferència de les línies de rodalies a la Generalitat, una transferència que s‘ha de fer en condicions, incloent en la negociació les partides pressupostàries necessàries per corregir els dèficits històrics dels ferrocarrils al País Valencià així com que volem que el traçat de l’AVE siga el menys agressiu possible per a les poblacions que ha de travessar i per al medi ambient, i creiem que és perfectament possible compatibilitzar la seua necessària construcció amb la recerca del traçat amb menor impacte ambiental. Apostem decididament pel ferrocarril com el mitjà de transport més segur i menys contaminant, enfront de les polítiques d’afavoriment del transport privat per carretera, que PP i PSOE comparteixen plenament en la pràctica.

6/3/08

MOLÉS: SI ES PUBLICAREN LES BALANCES FISCALS, SE SABRIA LA DEPREDACIÓ QUE HEM PATIT ELS VALENCIANS ELS ÚLTIMS 30 ANYS”


La candidata del BLOC-Iniciativa-Verds diu que "tant al Senat com al Congrés, volem veus valencianes que no estiguen segrestades per la maquinària dels partits estatals"


La cap de llista al Senat per la coalició BLOC-Iniciativa-Verds, Maria Gràcia Molés, ha assegurat que "ni el PSOE ni el PP tenen cap interés en què es facen públiques les balances fiscals perquè, si es fera, tots els ciutadans podrien saber quina ha estat la depredació fiscal que hem partit els valencians els últims 30 anys, malgrat l’article de la Constitució que diu que tots els espanyols són iguals. Recordem que la balança fiscal és el resultat de sumar tots els imposts que paguem els ciutadans i restar-li totes les inversions directes de l’estat i les transferències que aquest fa al govern autònom, les diputacions i els ajuntaments. I el resultat seria tan clarament negatiu per al País Valencià que causaria la indignació de molts contribuents, que s’adonarien així de quina és la part tan gran que se’n va a Madrid en concepte d’imposts i quina és la part molt més menuda que retorna en inversions o transferències. Per això a cap dels dos partits estatals no els convé que es facen públiques aquestes balances, i han fet i faran tot el possible per evitar-ho".
Molés ha declarat que "qüestions com aquesta de les balances fiscals fan més evident encara la necessitat que, tant al Senat com al Congrés, hi hagen veus valencianes que no estiguen segrestades per la burocràcia dels dos grans partits estatals, la presència de dones i homes que fem sentir de manera clara i sense vetos interns les exigències i les necessitats del nostre poble, de les comarques de Castelló, del conjunt del País Valencià. Perquè, la veritat, fins ara els representants que Castelló i tot el País Valencià han tingut tant al Senat com al Congrés no han estat sinó comparses mudes, obedients només a les ordres del seu partit i no als interesssos dels ciutadans que els han votat, i que se suposa que representen; i que sovint han votat en contra, per pressions del seu partit o senzillament perquè els donava igual, de les propostes que havien d’afavorir els interessos de les nostres poblacions, simplement perquè l’encarregat d’aixecar el dit per ordenar-los el sentit del vot així ho ha decidit; i sense caure’ls per això la cara de vergonya. I, per comprovar-ho, només cal repassar gravacions i hemeroteques per recordar quantes vegades ha passat això en la legislatura que ara ha acabat, veritat senyors senadors i diputats ixents del PSOE i del PP?".

Castelló, 5 de març de 2008

Míting a Torreblanca


El passat dimecres 5 de març, tingué lloc el mítig a la biblioteca de Torreblanca. Assistiren Josep Vicent Rubert, Josep Maria Pañella, Maria Gràcia Molés, Alfred Remolar i Joan Antoni Ginés