8/10/10

LES RETALLADES DEL PP A L’ESPORT LOCAL


Davant les despeses econòmiques que de manera despreocupada fa el PP, no  es pot admetre que es retalle en garanties socials com ara les escoles esportives i l’esport escolar.







A la sessió plenària de juny des del BLOC Vila-real ja ens interessàvem per confirmar allò que ens havien dit al voltant de la gestió de les escoles esportives municipals així com també pel funcionament de l’esport escolar per a d’aquest present curs econòmic. Així dons, preguntarem a l’encarregat de l’àrea d’esports sí existia algun canvi respecte a les escoles esportives municipals, a la qual cosa el regidor ens va respondre que la majoria dels clubs estaven d’acord amb el nou model, pel qual existia un autofinançament del club y l’Ajuntament quedava fora. Respecte a la possibilitat de minva econòmica de les subvencions que fins ara rebia cada club, el regidor no deia res sinó confirmar que s’havien pres determinats criteris per l’actual situació econòmica.
Han passat ja tres mesos i sembla ser que el que l’Ajuntament anomena com a “nou projecte d’autofinançament dels clubs” no és tan ben rebut com ens havien fet creure,  tan pels clubs com per la ciutadania. El resultat és obvi; els clubs han hagut d’assumir les escoles esportives (el que abans es deia escoles municipals esportives) i això s’ha traduït en augment de les quotes dels usuaris (pares i mares) els quals  no estan contents ni entenen el per què des de l’Ajuntament s’han desentès d’aquestes escoles. Així hem observat com molts pares i mares de xiquets i xiquetes que volien inscriure als seus fills o continuar amb les escoles no sabien on adreçar-se ni entenien perquè l’augment significatiu d’algunes taxes. Els clubs també, en contra del que manifestava el regidor encarregat, es senten desemparats i en alguns casos desbordats.
Així, el que constatem des del BLOC es una minva important pel que fa als recursos econòmics que sustentaven tan l’esport escolar com les escoles esportives municipals que ha afectat sobre manera als usuaris i deixa als clubs i AMPES en una situació de desemparament. Respecte a l’esport escolar la decisió del PP ha sigut la de retallar aquest en un 20%, retallar sous i retallar jornades de classe i a més, el portaveu del PP s’atreveix a dir que aquesta decisió es fruit de la participació ciutadana.
Des del BLOC estem totalment en desacord amb aquesta línia política marcada per l’equip de govern de PP, ja que l’esport base ha de ser fonamental per al desenvolupament dels nostres menuts i joves. Mentre que en altres àrees (jardins, obra pública, etc) es malbaraten els recursos econòmics, a les garanties socials, i més en època de crisi, apliquen retallades desmesurades que provoquen un creixent del malestar entre la ciutadania al mateix temps que s’escuren les butxaques dels contribuents.