16/2/08

GRÀCIA MOLÉS LAMENTA QUE EL GOVERN ESPANYOL ES NEGUE A RECONÈIXER LA INDEPENDÈNCIA DE KOSOVË

La candidata al Senat per Castelló Gràcia Molés, acusa Moratinos de fer servir “excuses de mal pagador” per “amagar una comparació, per més que la neguen, amb algunes situacions de l’estat espanyol”.

La cap de llista al Senat per la coalició BLOC-Iniciativa-Verds, Maria Gràcia Molés, s’ha preguntat “quines pors té el govern espanyol i el partit socialista, acompanyat en aquest tema pel PP, a acceptar una independència de Kosovo que han acceptat amb plena normalitat els països “de la nostra zona”, com tant els agrada dir, com ara França i Alemanya, la Gran Bretanya i Itàlia. Em pregunte què els ha dur a aliniar-se al costat d’’una “democràcia discutible” com Rússia i una dictadura clara com la Xina, per més excuses de mal pagador que busque Moratinos sobre un acord de l’ONU que sap impossible, justament pel veto d’aquestes superpotències. Recordem que fins i tot el primer ministre kosovar ha “disculpat” la negativa espanyola “a causa dels seus problemes interns”, i potser el mateix Putin els va ficar la por al cos en comparar Kosovo amb el País Basc o Catalunya”.

Molés ha demanat al govern central “que es deixe de pors absurdes, que siga demòcrata, que reconega el lliure exercici democràtic per un poble del seu dret a l’autodeterminació, i que es deixe de comparances que els mateixos nacionalistes som els primers en no fer; perquè és obvi que parlem de realitats molt distintes. Que deixen de fer el rídicul, que no s’encaboten en una postura absurda, que saben que no podran mantenir molt de temps, i que no trenquen la unitat de la Unió Europea per una cabuderia sense sentit; perquè tots sabem que, sense el no espanyol, la Unió Europea hauria pres una decisió unànime sobre el tema, i hauria mostrar una fortalesa que ara la postura espanyola ha debilitat”.