8/4/08

GARCIA ANTON POT DIR EL QUE VULGA, PERÒ ÉS EVIDENT QUE FALTEN VIGILANTS FORESTALS ALS PARATGES NATURALS

Proposare en Diputació instar la Conselleria per a que augmente el nombre de vigilants i, amb ells, la seguretat d’aquests paratges. Ja que la realitat és la que és, i ja pot dir el que vulga el conseller Garcia Anton que els fets s’encarreguen de desmentir-lo. Qualsevol persona entén que si un vigilant forestal ha d’ocupar-se de controlar 987 hectàrees, és impossible que es puga garantir la seguretat d’aquests paratges davant de les agressions de tota mena, per part d’aquells individus que, per una raó o altra, estan en contra del manteniment d’aquests paisatges i aquests ecosistemes. Se’ns dirà que és impossible vigilar bé cada punt concret; d’acord, però no és menys cert que, amb l’escassessa de vigilants que tenim actualment, se’ls ofereixen tota mena de facilitats als desaprensius que volen atacar les nostres zones més interessants a conservar”.

Des del BLOC presentarem una moció a la Diputació proposant que l’ens provincial inste la Conselleria a augmentar el nombre d’aquests vigilants, i demanarem al PP castellonenc i al seu president que mostren la mateixa sensibilitat i defensa de les nostres comarques i dels seus interessos en aquest tema que el que diuen tenir en altres, sobre els quals fins i tot amenacen plantar cara als seus dirigents autonòmics. Pensem que la defensa dels interessos mediambientals de la província, amb totes les implicacions que tenen aquests paisatges en aspectes com el turístic, bé valdria la pena que aconseguirem la unanimitat de totes les forces polítiques per exigir a aquells que els pertoca la millora de les seus condicions de seguretat.

Perquè fets com el del Prat de Cabanes-Torreblanca o l'incendi de l'Alcalatén sense anar més lluny, són inadmissibles que es repetisquen una i una altra vegada, sense trobar aturador.


Incendi de l'Alcalatén