15/5/08

EL BLOC DU ANYS DENUNCIANT ELS PERJUDICIS QUE ENS OCASIONA EL SISTEMA DE FINANÇAMENT, ENS ALEGRA QUE ARA TOTS HO RECONEGUEN.

Si alguna cosa ha caracteritzat el discurs econòmic del BLOC des de fa molts anys ha estat la denúncia constant de la discriminació fiscal que patim els castellonencs, i tots els valencians, entre el que paguem a l’estat en concepte d’imposts i el que aquest ens retorna en inversions o ens transferències a les administracions d’ací. Durant tot aquest temps, ens hem hagut d’escoltar de tot: insolidaris, incapaços de mirar més enllà, venedors de missatges propis de temps passats... Ara, en canvi, sembla que, finalment, tots han descobert els grans perjudicis que el sistema de finançament vigent ens ocasiona; i, com és lògic, ens alegrem i, ara més que mai, reitererem la necessitat d’un sistema de finançament més just, que puga permetre als governs autonòmics i municipals dur a terme les actuacions i inversions que el nostre país necessita, per millorar les condicions de vida i de treball dels nostres conciutadans.

Els successius governs de Madrid, ja foren del PSOE o del PP, s’havien negat sempre a fer públiques les balances fiscals del que paguen i reben les diferents autonomies. I ho feien perquè sabien perfectament que els fets eren massa escandalosos, que algunes comunitats, entre les quals el País Valencià, són clarament perjudicades per un sistema que, en nom de la solidaritat interterritorial, fa que comunitats com Extremadura o Andalusia es puguen permetre, amb els diners aportats pels valencians, obres i actuacions públiques que ací no podem dur a terme de cap de les maneres, per falta de diners. I això sense oblidar que la tan invocada “solidaritat interterritorial” ens ha impedit exercir moltes vegades la “solidaritat interna”, per tal d’ajudar aquelles poblacions i comarques valencianes que no arriben als nivells de recursos necessaris per seguir el ritme de la resta del territori. Ni menys encara la “solidaritat amb les persones”, amb aquells compatriotes nostres amb greus problemes per mantenir el ritme del conjunt de la població.