22/12/09

EL BLOC CONTINUA FENT COSTAT AL PETIT I MITJÀ COMERÇ


El projecte de dies d’obertura legal dels comerços que presenta el Consell s’alinia de manera clara al costat de la voluntat de les grans superfícies, que si pugueren obririen les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, i va descaradament en contra dels interessos del petit i mitjà comerç, clarament majoritari en les nostres terres i que és qui genera la majoria de llocs de treball d’aquest sector. Evidentment, i com mira de fer sempre, el PP procura emmascarar aquesta preferència per les grans superfícies multinacionals amb paraules grandisonants, com si estiguera al costat dels menuts, però només cal llegir el projecte per a adonar-se de quins interessos s’hi defensen en realitat.

Des del BLOC sempre hem sostingut la necessitat que el petit i mitjà comerç autòcton siga afavorit i defensat de les agressions de les multinacionals del sector, que volen acabar amb tota competència amb mètodes sovint molt discutibles; per tant, continuarem donant suport a les propostes del sector, exigint la limitació dels horaris comercials, i en aquest cas dels dies festius en què estaria permés obrir els establiments. I aixó ho fem en la convicció que estem defensant els interessos no només del comerç, sinó del conjunt dels ciutadans, que poden creure que una obertura total diària els afavoriria, però que han de comprendre que es tracta d’un tema de “pà per a avui, fam per a demà”.

Per aquesta raó, i entenent que la Diputació hauria de defensar els interessos del petit i mitjà comerç autòcton de les nostres comarques, presentarem una proposta al Ple per a que es posicione en favor del manteniment de l’actual calendari, d’un màxim de vuit dies festius de possible obertura a l’any, oposant-se a l’ampliació sol.licitada per les grans superfícies. I així, que cada formació política s’haja de retratar públicament sobre aquest tema, sense manipulacions ni ambigüitats.