23/2/08

EL MODEL EXCLOENT DE FAMÍLIA QUE DEFENSA LA DRETA” AMB “LA VISIÓ PROGRESSISTA DE DIFERENTS FORMES DE FAMÍLIA, TOTES IGUALMENT LEGÍTIMES I RESPECTABLES

Encara no hem aconseguit la plena igualtat entre els sexes i les opcions sexuals, i per això hem de continuar treballant per fer-la real.

La igualtat de drets entre els homes i les dones no és un fet que es done automàticament, ni tan sols dins d’un règim democràtic, com alguns semblen voler fer-nos creure. Per això, aconseguir aquesta igualtat és una exigència social que assumim des de la nostra coalició. Sabem que encara som lluny d’una societat d’igualtat d’oportunitats en la qual els salaris reals i l’accés als llocs de treball siguen verdaderament iguals. Per això ens hem de continuar esforçant per aconseguir una igualtat real entre els homes i les dones del nostre país, i per fer que l’esforç que suposa la maternitat siga reconegut i respectat, que deixe de castigar-se amb discriminació laboral: hem de fer aquesta maternitat perfectament compatible amb el treball. L’autèntica promoció de la família ha de començar per la despenalització de la maternitat, amb la protecció de l’embaràs, el part i la lactància; amb una baixa suficient per a l’atenció als lactants; amb guarderies públiques a l’abast de tota la població; amb escoles dignes; i amb suport a les famílies monoparentals.

El model de família que promociona la dreta confessional espanyola està massa lluny de la família moderna i col•laboradora, no sols per la manca de protecció a la criança dels infants, sinó també, com és malauradament notori, per l’agressió contra els drets dels homosexuals. No podem tindre una societat basada en principis ètics d’igualtat dels éssers humans sense el respecte a la igualtat de drets de tots els seus membres, independentment de la seua opció sexual i de gènere, cultural i religiosa.