8/1/09

El PPSOE tornarà a malbaratar el nostre finançament


Davant el dèficit fiscal de 5.000 milions d'euros que arroseguen els valencians i valencianes tot pareix indicar que el nou sistema de finançament que s'està pactant tornarà a marginar al País Valencià i per això des del BLOC demanem la constitució de la comissió d'experts que va anunciar el Consell “que hauria d’avaluar si la proposta de Zapatero és útil o no per a la Generalitat”.


Pareix ser que aquesta proposta de reforma, sense xifres ni concrecions, només serà bona si aconsegueix eliminar el dèficit fiscal que patim any rere any. Una reforma equitativa del finançament autonòmic hauria de suposar per als valencians i valencianes que, sent la tercera comunitat autònoma en pagaments d’impostos estatals, deixàrem de ser d’una vegada la penúltima en finançament per càpita.

Des del BLOC, considerem que aquestes són les dues línies vermelles que no es poden traspassar i que ha d’acomplir la necessaria reforma del finançament autonòmic per poder ser acceptable. Per tant, mentre el govern central no concrete en xifres els resultats del nou sistema de finançament autonòmic pel que fa al dèficit fiscal dels valencians i a la posició resultant del País Valencià en l’ordenació del finançament per càpita, no es pot valorar com toca cap proposta.