25/9/09

CAL FOMENTAR LES EXPERIÈNCIES AMB ALIMENTS ECOLÒGICS

Els aliments ecològics són productes agraris obtinguts mitjançant tècniques de conreu en les quals no intervenen productes químics de síntesi i per tant, és una agricultura respectuosa amb el medi i no contaminant. Però a més, els aliments ecològics són reconeguts per la seua qualitat organolèptica i el seu valor nutricional incidint de manera important en una millora de la salut dels consumidors.

Així també, recentment l’AFSSA (Agència Francesa d’Alimentació) ha publicat les conclusions dels estudis desenvolupats per Denis Lairon, investigador de la Universitat d'Aix-Marseille on es revela que els aliments de conreu i procés ecològic tenen un major contingut en matèria seca, vitamines, minerals com ferro i magnesi i més polifenols antioxidants. Amb aquests estudis queda també demostrat que els productes ecològics contenen índex més baixos de greixos poliinsaturats.
A l’Estat espanyol, l’experiència d’introduir aliments ecològics a l’àmbit social, i concretament a les escoles, ha estat desenvolupada àmpliament a Andalusia amb gran èxit, tant és així que aquesta comunitat està estenent l’experiència també als hospitals públics.

A més a més, aquestes iniciatives han suposat un gran suport per als productors ecològics de les zones implantades, ajudant el creixement d’una agricultura sana i no contaminant.

En aquest sentit, cal que les administracions públiques del País Valencià enceten iniciatives en centres de la província per tal d’introduir els aliments ecològics als menjadors de les escoles, assumint l'administració el sobrecost d’aquesta iniciativa i completen la tasca mitjançant xarrades informatives als centres educatius. Pense que es tracta d’una iniciativa profitosa, tant per als alumnes, ja que incidirà en una millora de la seua salut, com per als productors de la comarca i concretament del municipi, per als quals tenir una determinada venda assegurada suposaria un important suport.