30/9/09

EL BLOC PROPOSA INCREMENTAR EN 500 MILIONS EL PRESSUPOST D’EDUCACIÓ, A CÀRREC DE L’AUGMENT DE 1.200 MILIONS DEL NOU FINANÇAMENT

Caldria destinar al sector educatiu 500 dels 1.200 milions adicionals que rebrà de l’estat, segons el model de nou finançament aprovat pel darrer Consell de Política Fiscal i Financera”. Aquesta aportació complementària, tot i ser clarament insuficient, com ha denunciat repetidament el BLOC, ha de revertir en unes quantitats suficients en un sector com l’educatiu, tan important i que presenta mancances tan greus, principalment en allò que fa referència a infraestructures educatives. A més, l’execució d’aquestes obres seria una aportació important de contractes, i per tant també de llocs de treball, per a les empreses i els treballadors del sector de la construcció, que travessen una situació de crisi tan greu; i, en el cas de les comarques castellonenques, també tindria una repercusió favorable per al sector ceràmic, la producció del qual caldria primar en aquestes infraestructures”. El nostre Diputat Autonòmic, JM Pañella ha destacat també que “en temps de crisi, la formació dels joves de cara al futur és una de les millors inversions que pot dur a terme un govern".

Aquests 500 milions per la construcció, rehabilitació i millora en centres escolars, en “25 milions per a l’erradicació dels barracons en els centres públics de Primària i Secundària; 100 milions per a la creació d’Escoles Infantils Públiques de 0 a 3 anys; i 175 per als Centres Programa Creaescola; a més de 200 milions per al finançament de les universitats públiques, una part dels quals caldria destinar justament a les seues necessàries infraestructures. I aquesta proposta és una pedra de toc per a que les diferents formacions polítiques, i sobretot lògicament el PP en el govern, es retraten i demostren en fets, i no en paraules, el seu suport a l’ensenyament públic i a una política d’inversions que tindria clares repercusions positives en el camp de la construcció.