25/1/10

L´AVE AL PAÍS VALENCIÀ: DOS PER AL SAC I EL SAC PER TERRA


El PSOE i el PP s’acusen mútuament de la manca d’un traçat de l´AVE al País Valencià, quan tos dos son culpables

Les xarxes de transports i les comunicacions són dos dels eixos claus per al progrés d’una societat. Dons bé, sembla que una vegada més a la societat valenciana se’ns nega tota oportunitat de progressar. Torna la maledicció del Mal d’Almansa, i ara amb forma de retard de l´AVE al País Valencia, que haurien d’unir Alacant, Valencia i Castelló amb Tarragona, Barcelona , Girona en definitiva amb Europa.

No en tenim prou amb el peatge de les autopistes, unes carreteres “nacionals” d’un sols carril que apart de anar de gom a gom son veritables punts negres i els billets de trens regionals més cars de tot l´Estat.
Com tots estos agreujaments no en són prou ara ens retarden a sine die l´AVE.
Felipe González va unir Madrid amb Sevilla; Jose María Aznar Valladolid amb Madrid; Zapatero dona l´AVE a Màlaga i Saragossa. Ja entrats en 2010 i ací l´AVE ni està ni se’l espera!

Una vegada més el PSOE i el PP ens estan dient que dins l´Estat hi han ciutadans privilegiats i d’altres de marginats: evidentment els del centre son ciutadans de primera i els de la perifèria ho som de segona. El traçat de l´AVE pel País Valencia no ha sigut mai prioritari ni per als socialistes ni per als populars, i això que els economistes sempre han afirmat la necessitat de donar preferència a l’eix Mediterrani.

PSOE i PP van passant-se la piloteta, com si jugaren a un partit de l’escola: “ el PSOE és un llast per a l´AVE a Castelló”, diu el senyor Fabra; “el Consell del PP ha de deixar de dificultar l’arribada de l´AVE”, retruca el socialista Signes. Per ara l’estratègia del joc infantil els va la mar de bé, ja que aconsegueixen el que volen: marejar la perdiu. En el fons PP i PSOE són la mateixa cossa: les dues cares de la mateixa moneda.

Darrerament la polèmica s’ha centrat en el traçat de la línia de l´AVE entre Castelló i Tarragona. Evidentment que eixe debat ,a més de ser partidista, n’afavoreix el retard de la construcció. De fet, el traçat entre Castelló i Tarragona encara ni està projectat. Tant el PSOE com el PP haurien de deixar-se d’estratègies electoralistes i creure realment que el corredor mediterrani ha de ser una realitat.