17/6/10

LA DIPUTACIÓ DEU D’EXIGIR QUE LES OBRES DE L’AVE NO SIGUEN ENDARRERIDES PELS RETALLS PRESSUPOSTARIS






Cal que des de la Diputació Provincial s´exigisca de manera explícita que les obres de l’AVE al seu pas per les nostres comarques, no resulten endarrerides en els plaços previstos d’execució per les retallades pressupostàries aprovades pel govern espanyol, la justificació d’aquesta exigència es basa en dos arguments: perquè es tracta d’una obra d’interès prioritari, no tan sols a nivell del País Valencià  sinó també a nivell europeu, en el context del necessari Corredor Mediterrani, i a més a més pel greuge comparatiu que suposaria un nou retard en els seus plaços d’execució quan, durant els anys de bonança econòmica, els diferents territoris de l’Estat Espanyol van veure arribar les línies d’AVE mentre que, en canvi, el que havia d’unir les terres valencianes, de sud a nord, amb Catalunya i la frontera francesa, molt més important econòmicament, va ser marginat sistemàticament, tant pel PSOE com pel PP, per raons d’interessos de partit.

No seria de rebut que la posada en funcionament d’aquesta infraestructura es retardara ara novament, perquè cap govern espanyol, fora del color polític que fora, no ha acomplert ací els seus deures.

Varem veure la posada en funcionament de les línies Madrid- Sevilla, Madrid-Valladolid, Madrid-Málaga, Madrid-Saragossa i després fins a Barcelona... però no han inaugurat encara el Madrid- València i, el València-Barcelona passant per Castelló es troba en aquell limbe de l’administració anomenat “en fase d’estudi”.

Pel que es veu, els castellonencs i castellonenques, ni en època de vaques grasses ni ara durant la crisi, “som dignes” de l’atenció del govern central. Per això pense que des de la Diputació s’hauria de fer arribar aquesta exigència de manera unànime per totes les forces polítiques que hi som presents, per tal de que una vegada per totes es pague el deute històric que des de sempre ha tingut l´Estat Espanyol amb les terres castellonenques.