2/6/10

VICENT PITARCH REP EL PREMI D’HONOR SOCIETAT 2010


L’Associació Josep Climent de Castelló de la Plana ha atorgat el Premi d’Honor Societat 2010 al catedràtic i escriptor Vicent Pitarch. El lliurament del guardó ha tingut lloc el passat 28 de maig a les 19 h a la Llibreria Babel. Hi han intervingut el president i el secretari de l’associació, Antoni Vizcarro i Avel•lí Flors respectivament, i Ferran Sanchis, amic personal del guardonat.

L’acte ha comptat amb la presència de representants del món cultural i polític valencià. Com a colofó, el Cor Pentecosta ha interpretat peces tradicionals i d’autors nostres.

L’Associació Josep Climent atorga cada any —des de l’any 1997— una distinció especial a una persona que s’haja distingit en l’estudi i la defensa de la nostra realitat cultural i lingüística.
Vicent Pitarch i Almela (Vila-real, 1942) és professor, filòleg i sociolingüista. És l’autor de llibres de text de Valencià i d’estudis sobre sociolingüística i senderisme. Alguns dels seus llibres són Defensa de l'idioma (1972), Curs de llengua catalana (1977), Les Normes de Castelló. Textos i contextos (2002) i La Via de la Plata (2005).