26/4/10

PER A QUAN L´APLICACIÓ DE LA LLEI DE DEPENDÈNCIA?!






La aplicació de la llei de dependència és fonamental per tal de garantir els drets socials de la ciutadania. Aquesta llei te per davant un gran recorregut i a més de garantir els drets socials a les persones dependents també proporcionarà nous llocs de ocupació. Tot i ser una llei estatal ha de estar desenvolupada per les comunitats autònomes, sent aquestes les que deuen realitzar la avaluació i supervisió del nombre i estat dels dependents.

Desprès de més de tres anys de l’entrada en vigor de la llei de dependència hi havent-se registrat al País Valencià un total de 103.512 sol•licituds de les quals 68.804 són persones beneficiaries amb dret a prestació i tant sols la estan perceben 34.328 persones, menys de la meitat de les persones amb dret a prestació, de les quals, més de 3.500 són de Castelló.

La manca d’interès que el Govern Valencià ha sotmès a la llei de dependència ha provocat un dany irreparable a totes les persones dependents que, a hores d’ara haurien de estar gaudint dels drets que la llei els atorga, i no obstant això, segueixen esperant la resolució de la seva sol•licitud, però no estem parlant tant sols de prestacions, en molts casos és una autèntica odissea el que tenen que passar les persones dependents i les seues famílies per a que aquestes puguen accedir a un centre públic i a ser possible proper als seu domicilis , tant els que necessiten assistència de centre de dia, com els que necessiten atenció de 24 hores. Cal que la Conselleria de Benestar Social faja els deures, que prioritze els interessos dels valencians i valencianes i es deixe de confrontacions i victimismes totalment estèrils.