21/5/10

PER LA RECIPROCITAT ENTRE CANAL 9 I TV3





La Generalitat Valenciana i la Generalitat de Catalunya han d´arribar a un acord d´intercanvi de tots els canals de les dues televisions autonòmiques (Canal 9, Punt 2 i 9/24 per la part valenciana, i TV3, Canal 33, 3/24 i 300 per la catalana).

És del tot intolerable que dintre de la Unió Europea, rica per la seva diversitat i pluralitat, per tal de guanyar audiència s´impedisca la recepció d’unes altres televisions, quan totes dues retransmeten un mateix esdeveniment esportiu. Aquest sistema recorda temps pretèrits predemocràtics, i atenta contra la llibertat individual i col·lectiva dels ciutadans i ciutadanes del País Valencià de triar lliurement per on volen veure els diversos esdeveniments .

La realitat ens mostra que cada dia tenim accés a més canals de televisió amb una immensa varietat de continguts, orientacions polítiques i llengües diverses; front a aquest fet de llibertat i pluralitat, cap govern democràtic pot exercir o permetre el més mínim conat de censura. La tasca d’un govern democràtic és la de garantir l’accés dels ciutadans i ciutadanes a la oferta més ampla, com a expressió de pluralitat informativa i de llibertat d’informació. S’ha de deixar que siga la ciutadania qui, en última instancia, tinga la capacitat i el dret a elegir què volen veure i què no, sense imposicions polítiques de cap tipus.