3/7/08

L´ATUR A LES NOSTRES COMARQUES JA ÉS PREOCUPANT


Segons les últimes dades oferides pels sindicats i per les organitzacions socials, l'augment de l'atur a les nostres comarques, comença a ser preocupant, posant de manifest una crisi que deixa al descobert una recessió econòmica.


El model d’economia especulativa que els dirigents a València han triat, basant-se en la construcció i menyspreant la resta dels sectors econòmics, ens ha dut a una situació de inestabilitat financera i per tant a que les xifres d'aturats augmenten com a conseqüència de la reducció de l'activitat econòmica, de la inversió i del consum.


Es necessari adoptar mesures concretes per tal de poder afrontar aquesta crisi. Tant el govern estatal com el autonòmic tenen instruments al seu abast per a compensar aquesta caiguda, des de impulsar i accelerar l'obra pública prevista i pressupostada, que puga compensar el descens de la construcció en l'àmbit privat, passant per polítiques que incentiven la producció i l'exportació, fins una aposta decidida per la formació i per el desenvolupament de les noves tecnologies.

Cal al mateix temps, un canvi d’orientació i resoldre d'una vegada el greu problema de la manca del infrastructures de transport i comunicació que patim a les comarques de Castelló, perquè disposar o no d'unes escaients vies de comunicació en aquest mon globalitzat, influeix directament amb el creixement econòmic i per tant en la creació de llocs de treball.