20/10/09

EL BLOC DEMANA PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Mentre que altres ciutats arreu de l’Estat, elaboren els pressupostos locals amb el consens veïnal, a Vila-real això no passa.


El regidor d’Hisenda afirma que posar en pràctica aquesta mesura implica molta feina, però des del BLOC pensem que els polítics estan per a treballar i que a la ciutat estem perdent una oportunitat única i valuosa per tal d’arrimar-nos a allò que realment li fa falta al municipi, però la realitat és que el Consell de Participació ciutadana local està morint per inanició. I d’aquesta manca d’iniciativa el govern popular té gran culpa en no dur al Consell temes de calat com ara el futur econòmic de Vila-real.

El que un govern local siga més o menys participatiu (o nul, com és el cas de Vila-real) no depén de la societat ni de les associacions de veïns, sinó del govern local que es l’últim responsable de portar davant del Consell temes per a motivar la participació, com ara els pressupostos locals o el concert previ del PGMOU, el qual fou presentat al Consell pocs dies abans que acabara el termini d’al·legacions, o iniciatives com ara l’Agenda 21, entre altres, que no s’han debatut en el Consell, i no cal oblidar que és el govern local el que marca l’ordre del dia de les escasses reunions que es fan a Vila-real del màxim òrgan consultor de la voluntat ciutadana, un Consell de Participació que està reglat pel ROF i que per tant gaudeix de protecció jurídica.

Per això des del BLOC volem instar el regidor d’Hisenda a posar-se a treballar ja en una iniciativa que fou anunciada al 2007 i que, per tant, s’ha tingut temps més que suficient per tal d’establir les bases i la manera d’executar-la, i que els propers pressupostos 2010 siguen per fi uns pressupostos participatius, tal com el mateix regidor va prometre. Pensem que no estem demanant res que no siga possible i que Vila-real no pot quedar-se a la cua. I per això ho demanem amb temps i forma perquè no done lloc a les excuses inversemblants que sol argüir el govern local per no fer els deures.