25/11/09

La violència cap a les dones una lacra a eliminar

Sent conscient que la violència de gènere que s'exerceix contra les dones és un problema molt greu i que ens pertoca a tota la societat lluitar per tal que aquesta lacra s'elimine. Cal remarcar que des de fa deu anys el 25 de ovembre és reconegut per la ONU com el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones, i a poc de complir-se cinc anys de la promulgació de la Llei contra la Violència de gènere, el passat any, el 13,3% de les víctimes mortals de violència de gènere va ocórrer al nostre país i durant el primers set mesos de l’any 2009, hem estat la segona autonomia amb major nombre de dones assassinades per les seues parelles.
Per tant, encara que l’aprovació per part del govern central de la Llei contra la Violència de Gènere va suposar un avanç significatiu, l'escassa dotació econòmica i la manca de coordinació entre les diferents administracions han fet que, a hores d’ara, els resultats palpables del nou marc legal siguen més aviat escassos, quedant moltes agressions i assassenitats sense denunciar.

Aquesta lacra social sols es reduirà amb una dotació pressupostària suficient i amb voluntat política per dur endavant les mesures que deriven de la Llei Integral. Cal aconseguir que la lluita contra la violència cap a les dones es convertisca realment en una “qüestió d’estat”. Per tot això, és fonamental que les administracions continuen fent passades endavant i propicien programes que avancen en l’eradicació d’aquesta autèntica lacra social que va en detriment de la qualitat de la nostra democràcia i que és la prova més palesa de què encara estem ben lluny de la plena igualtat entre homes i dones.