3/11/09

PER QUÉ EL PP NO PARLA DEL FUTUR PGMOU?

Està clar per què el PP no parla mai del proper PGMOU, sobretot pel que fa a les comunicacions i infraestructures. Tal com es dedueix de l’informe d’al·legacions, el futur de Vila-real està hipotecat, depén totalment de Castelló i de la Conselleria i no s’atenen certs criteris que farien que la nostra ciutat poguera gaudir d’una prosperitat econòmica amb unes comunicacions adients.

Pel que fa l’estació intermodal de mercaderies, una antiga reivindicació del BLOC i de les empreses vila-realenques, la seua creació s’ha finalment desestimat després d’argüir que aquesta estació ha d’estar a Castelló. Així, a Vila-real, gran centre industrial de la Plana Baixa, se li nega una expansió econòmica que podria haver-nos donat la intermodal. Tot i això, des del BLOC no renunciem tan fàcilment al traçat inicial i continuarem reivindicant tant la permanència de l’estació de vianants on actualment es troba com l’estació intermodal a Vila-real com a centre neuràlgic de la indústria de la Plana Baixa.

Les propostes que des del BLOC vam aportar perquè Vila-real fóra una ciutat sostenible amb possibilitats de reducció de contaminació mitjançant comunicacions més ecològiques, com ara el transport urbà i el transport amb bicicleta, la reserva de sòl per a una estació d’autobusos (i establir així una xarxa de transport urbà a la ciutat que ara per ara no té) i la reserva de sòl per a un futur carril bici també han sigut desestimades.

A més, cal recordar que el traçat inicial del TRAM, que ha fet Conselleria, discorre per les avingudes principals del poble i hipoteca tot el trànsit de la ciutat, ja que aquest TRAM utilitzarà quasi tots els grans carrers del municipi. No obstant això, també se’ns desestima la cerca d’un traçat alternatiu per al TRAM, ja que l’informe considera que s’han de seguir les línies establides per la Conselleria de Transports a València sense tenir en compte les necessitats reals de la població.

Amb tot açò que ací s’exposa, no em sobta gens ni mica que el PP no vulga parlar del concert previ del PGMOU, un concert previ fet a mida dels que manen a València i a Castelló i que no es procliu al fet que la ciutat s’expandesca econòmicament.