12/2/10

EL BLOC DONA EL SEU RECOLZAMENT A LA INDUSTRIA VALENCIANA A CEVISAMA




De nou la fita era ineludible i el BLOC no podia faltar a la nova edició de CEVISAMA. Quan la crisi econòmica afecta greument a les industries ceràmiques castellonenques, i en un moment en el qual les industries fan una cedida aposta per innovar i mantenir la ceràmica castellonenca en un lloc rellevant com a sinònim de disseny i qualitat, el BLOC va voler manifestar el seu decidit suport a la nostra indústria ceràmica.

Així, el Secretari General del BLOC i diputat Autonòmic per València, Enric Morera, acompanyat per la diputada Provincial i regidora per Vila-real, Maria Gràcia Molés i dels regidors de les principals ciutats industrials de les comarques del Nord, Enric Nomdedéu (per Castelló), Xavier Trenco (per Almassora), Víctor Garcia (per l’Alcora) i Vicent Martí (regidor d’Onda) van estar presents i recolliren de primera les inquietuds d’aquest sector que des de sempre ha segut capdavanter, tan a nivell estatal com a l’estranger.

D’aquesta manera els representants polítics del BLOC van poder observar de primera ma les noves tecnologies amb les quals l’empresariat ceràmic aposta per tal de construir les noves ciutats sostenibles del futur; paviments més resistibles i menys contaminants, tècniques de pigmentació més ecològiques, marquesines per al transport públic fetes de manera que escalfen els seients mitjançant fonts d’energia natural, etc.

Amb idèntica finalitat el BLOC també fou present a l’acte organitzat pel Patronat Ceràmic d´Onda per atorgar els guardons Alfa d’or i al lliurament del 29 Premi Ceràmic de l´Alcora, que enguany va recaure en una artista Japonesa resident a Torrent.

CEVISAMA és per a la nostra industria un esdeveniment clau que marca el futur econòmic del sector, i el BLOC, conscients de l’actual problemàtica econòmica, pensem que cal apostar per la nostra industria. I per això cal recordar que als Pressupostos de la Generalitat, el BLOC fou l’únic partit polític que va presentar esmenes per tal de dotar al sector ceràmiques d’ajudes econòmiques semblants a les que altres sectors industrials valencians, com ara la industria automobilística, el calcer o la siderúrgia, reben per part de la Generalitat. Per desgràcia, solament el BLOC recorda que la ceràmica valenciana pateix dificultats mentre que, altres amb més poder, miren cap a un altre lloc.