4/2/10

Més doblatge al valencià!!!!


El País Valencià ha sigut sempre llar de prestigiosos artistes, productors i cineastes. La cultura sempre ha format part de la nostra idiosincràsia. Sóm un país, sóm una gent amb una cultura reconeguda, amb una cultura nostra que hem estat capaços de fer perdurar a pesar dels entrebancs i fins i tot de les persecucions que ha patit, i ara en una democràcia, un estatut i una llei d’ús que preconitzen aquesta defensa, veiem que la gent que governa la Generalitat torna a fer de les seues per tal de dificultar que aquesta cultura arribe a tothom i ens trobem davant d’una altra estratègia del PP de menyspreu als artistes i productores valencianes.

José López Jaraba és des del passat mes d’agost el director general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), havia promès millorar els comptes del grup mediàtic a traves de la reducció de les despeses en els drets d’emissió d’esdeveniments esportius, tots sabem que es referia a American´s cup i Formules 1. També havia garantit que potenciaria els programes de producció pròpia, però no es això justament el que ha fet, sinó el que ens trobem és amb l’anunci a les catorze empreses que s’encarreguen de doblar pel•lícules i series al valencià per a RTVV, que els reduirà la feina contractada un 25% sobre l’actual; per l’altra banda RTVV té previst pagar de nou 6 milions d’euros per l’emissió de cinc carreres del Gran Premi de Fórmula 1 de la Ciutat de Valencia, que per cert, també oferirà la Sexta. És a dir, “despullar a un pobre per vestir un ric”.

És què els nostres artistes, productors i dobladors no es mereixen el suport de un ens públic com és RTVV, el qual sufraguem amb els nostres impostos?. Per què sempre hem de estar sotmesos al colonialisme cultural?.

Seria d´agrair, que en aquest moment on l’economia està tant malmesa, es fera costat a les empreses pròpies i de passada s’augmentara la qualitat de l’oferta de RTVV.